18 Ekim 2013 Cuma

Uğur Dündar : Şu ibret belgesine bakın..! 18 Ekim

Sponsor Reklamlar
Uğur Dündar
Uğur Dündar: Şu ibret belgesine bakın!

18 Ekim 2013

Sev­gi­li okur­la­rım,
Aşa­ğı­da­ki Cum­hu­ri­yet Bay­ra­mı me­sa­jı­nı aca­ba han­gi Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı yaz­mış ola­bi­lir?
* * *
“…Kur­tu­luş Sa­va­şı­’nı mü­te­akip, Ata­tür­k’­ün ön­der­li­ğin­de en çağ­daş dev­let şek­li olan cum­hu­ri­ye­tin ila­nı ile Türk Ulu­su yep­ye­ni bir viz­yon­la; bağ­naz­lı­ğı ve ce­ha­le­ti red­de­den, çağ­daş te­mel de­ğer­le­re sa­hip, di­na­mik, sü­rek­li ge­li­şim ve de­ği­şim içe­ri­sin­de olan, ken­di­si­ne gü­ve­nen ve yurt­taş ol­ma bi­lin­ci­ne sa­hip bi­rey­ler­den olu­şan bir ulus ya­rat­ma­yı amaç­la­yıp ken­di ka­de­ri­ni be­lir­le­me so­rum­lu­lu­ğu­nu ken­di­si üst­len­miş­tir.
Bu so­rum­lu­lu­ğun ulus ta­ra­fın­dan üst­le­nil­me­si­ni mü­te­akip Bü­yük Ön­der, ön­ce­lik­le Türk Ulu­su için or­tak bir an­la­yış bir­li­ği oluş­tur­ma­yı he­def al­mış­tır. Bu­nun için de sü­rek­li ola­rak yüz yıl­lar­ca ken­di ulu­sal kim­li­ğin­den uzak

­laş­mış bir şe­kil­de ya­şa­ma­ya zor­lan­mış bir ulu­sa, ön­ce­lik­le ken­di ken­di­si­ni ta­nıt­ma­yı amaç­la­mış, bi­la­ha­re ken­di gü­cü­nün ve ye­te­nek­le­ri­nin far­kı­na var­ma­sı­nı sağ­la­ya­cak ey­lem ve dav­ra­nış­lar içe­ri­sin­de ol­muş­tur.
* * *
Ni­te­kim, ül­kü bir­li­ği­nin öne­mi­ni vur­gu­la­dı­ğı ün­lü 10. Yıl Söy­le­vi­’n­de Ata­türk; Türk kül­tü­rü­nün yük­sek­li­ğin­den ve Türk Ulu­su­’nun üs­tün özel­lik­le­rin­den bah­se­de­rek, ulu­sa sa­hip ol­du­ğu özel­lik­le­ri tek tek ha­tır­lat­mış ve söy­le­vi­ni “Ne mut­lu Tür­küm di­ye­ne­” öz­de­yi­şi ile bi­tir­miş­tir.
10. Yıl Söy­le­vi, gü­nü­mü­zün kü­re­sel­le­şen dün­ya­sın­da içe­rik ola­rak ar­tık an­la­mı­nı yi­tir­miş, şe­kil­sel ve ku­ru bir söy­lev­den iba­ret de­ğil­dir. Bu söy­lev­le Bü­yük Ön­der, Os­man­lı İm­pa­ra­tor­lu­ğu­’nun yı­kın­tı­la­rı ara­sın­dan ya­rat­tı­ğı genç Cum­hu­ri­ye­t’­e önem­li he­def­ler gös­ter­miş ve ulu­sa bu­gü­nü ve ge­le­ce­ği de kav­ra­ya­cak de­rin­lik­te bir yol ha­ri­ta­sı çiz­miş­tir.
* * *
…Tür­ki­ye gi­bi et­ra­fı çok sa­yı­da is­tik­rar­sız­lık­lar­la do­lu bir coğ­raf­ya­da ya­şa­yan bir ül­ke­nin, gü­ven­li­ği­ni sağ­la­mak ve men­fa­at­le­ri­ne yö­ne­lik teh­dit­le­ri cay­dır­mak için her ba­kım­dan güç­lü Si­lah­lı Kuv­vet­le­r’­e sa­hip ol­ma­sı ha­ya­ti önem ta­şı­mak­ta­dır.
Bu ger­çe­ğe rağ­men, son za­man­lar­da be­lir­li çev­re­ler­ce Si­lah­lı Kuv­vet­ler­le il­gi­li mak­sat­lı bir yıp­rat­ma kam­pan­ya­sı yü­rü­tül­mek­te­dir. Bu çev­re­ler son dö­nem­de, özel­lik­le top­lu­mu bir ara­da tu­tan or­tak de­ğer­le­ri ve ül­kü bir­li­ği­ni aşın­dır­ma­ya, ulu­sal onu­ru­mu­zu ze­de­le­me­ye ve top­lum­sal uyu­mun sağ­la­dı­ğı ila­ve gü­cü yok et­me­ye yö­ne­lik söy­lem­ler­de bu­lun­mak­ta, bu­nu ba­şar­mak için de Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin ulus ile olan bağ­la­rı­nı za­yıf­lat­ma­ya ve onun say­gın­lı­ğı­na göl­ge dü­şür­me­ye ça­lış­mak­ta­dır­lar. Hat­ta bun­lar­dan ba­zı­la­rı Si­lah­lı Kuv­vet­le­r’­le uğ­raş­ma­yı mis­yon edi­ne­rek, ade­ta Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin sab­rı­nı ölç­mek­te­dir­ler.
* * *
An­cak unu­tul­ma­ma­lı­dır ki, gü­ven­lik içe­ri­sin­de ol­ma­dan ne re­fah, ne öz­gür­lük­ler, ne de­mok­ra­si ve ne de ye­ni ne­sil­ler için ga­ran­ti edil­miş bir ge­le­cek var­dır.
Türk Or­du­su; hiz­me­tin­de ol­du­ğu Türk Ulu­su­’nun bir­lik ve be­ra­ber­li­ği­nin, var olu­şu­mu­zun, dev­le­tin ül­ke­si ve mil­le­tiy­le bö­lün­mez bü­tün­lü­ğü­nün, Ana­ya­sa ile mü­es­ses Cum­hu­ri­yet re­ji­mi­nin ve ulu­sal men­fa­at­le­ri­mi­zin en önem­li ve ka­rar­lı ko­ru­yu­cu­su; ge­le­cek­te sa­hip ol­ma­mız ge­re­ken öz­gü­ve­nin ve için­de ya­şa­dı­ğı­mız bu zor coğ­raf­ya­da üni­ter bir dev­let ola­rak ayak­ta ka­la­bil­me­nin en et­kin ku­ru­mu­dur.
Cum­hu­ri­ye­tin er­de­mi­ne ve te­mel de­ğer­le­ri­ne yü­rek­ten inan­ma­nın ve Bü­yük Ön­der Ata­tür­k’­ün dü­şün­ce ve ey­lem­le­ri­nin an­la­mı­nı özüm­se­miş ve bu­nu bir ya­şam tar­zı edin­miş ol­ma­nın bi­lin­ciy­le; Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin de­ğer­li men­sup­la­rı­nın ve on­la­rın kıy­met­li ai­le­le­ri­nin Cum­hu­ri­yet Bay­ra­mı­nı kut­lar, en de­ğer­li var­lı­ğı­mız Cum­hu­ri­ye­tin ku­ru­cu­la­rı olan, baş­ta Ulu Ön­de­ri­miz ol­mak üze­re, ebe­di­ye­te in­ti­kal et­miş tüm şe­hit­le­ri­mi­zin ve ko­mu­tan­la­rı­mı­zın aziz ruh­la­rı önün­de say­gı ile eği­lir, kah­ra­man ga­zi­le­ri­mi­ze ve emek­li per­so­ne­li­mi­ze şük­ran ve min­net­le­ri­mi su­na­rım.”
* * *
25 Ekim 2005 ta­rih­li bu Cum­hu­ri­yet Bay­ra­mı kut­la­ma me­sa­jı­nı kim yaz­mış bi­li­yor mu­su­nuz?
AK­P’­li­le­rin “en de­mok­rat Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı­” di­ye­rek ye­re gö­ğe sığ­dı­ra­ma­dık­la­rı dö­ne­min Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Or­ge­ne­ral Hil­mi Öz­kök!..
Pe­ki son­ra ne yap­mış?
“Si­lah­lı Kuv­vet­le­r’­le uğ­raş­ma­yı mis­yon edi­ne­rek, ade­ta Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin sab­rı­nı ölç­mek­te­dir­le­r” de­di­ği çev­re­ler, en ya­kı­nın­da­ki si­lah ar­ka­daş­la­rı­na yöneldiklerinde “Ka­sap­ta­ki ete so­ğan doğ­ra­mam!” di­ye­rek ke­nar­da dur­ma­yı ter­cih et­miş!
TSK’­nın en te­pe­sin­de­ki isim ol­ma­sı­na rağ­men Bal­yo­z’­da ta­nık­lık yap­ma­ya git­me­miş!
Çok me­rak edi­yo­rum.
Sa­yın Öz­kök için­de “Tür­k”, “Türk Ulu­su­”, “Ü­ni­ter dev­le­t” ve “Ne mut­lu Tür­küm di­ye­ne­” ifa­de­le­ri­nin yer al­dı­ğı bu kut­la­ma me­sa­jı­nın al­tı­na aca­ba bu­gün de im­za atar mı?
Yok­sa “Geç­mi­şe ma­zi der­ler!” gi­bi, ken­di­si­ne öz­gü bir öz­lü sö­zü kul­lan­ma­yı mı ter­cih eder?
Siz me­rak et­mi­yor mu­su­nuz?

SÖZCÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder