|
www.gundemozel.blogspot.com |
- Enerji kaynagi ve besleyici ozelligi'nin yani sira,yara ve yaniklari iyilestirir,kabizliga iyi gelir.
- Kuru oksuruge bal ile yapilan serbet iyi gelir.
- Bal,limon veya sut ile karistirilarak icilirse nezle'nin gecmesini saglar.
- Antibakteriel ozelliginden dolayi icinde bakteri,mantar olusmaz.
- bir cok gida icinde bozulmadan saklanabilir
- Bal'daki seker emilimi en kolay olan seker olmasi ve hazmi gerektirmediginden kolayca kana gecer
ve mide'deki fazlaliklari disari atar.
- Bal'in buhari agri ve siziyi bir kac dakika icinde dindirmeye baslar.
- Goz'un gorme gucunu arttirir.
- Kan yapici ozelliginin yaninda hastaliktan yeni gecmislere kuvvet verir.
- Bal icerdigi enzimler sebebi ile sismanligi onler.
- Ozellikle ilik bal serbeti'nin zayiflatici ozelligi vardir.
- Alerjik hastaliklara iyi gelir
- Disleri ve dis etlerini korur.
- Yara ve iltihap giderir.
- Balgam sokturur.
- Zeka gelisiminde olumlu etki yapar.
- Terlemeyi giderir.
- Ishali durdurur.
Daha bir cok ozelligi saymakla bititremeyecegimiz faydalari mevcut...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder