14 Eylül 2013 Cumartesi

Asker Aileleri Tedirgin...

Sponsor Reklamlar
* Komando İstanbul'a,Acemi Güney Doğuya...
GÜNDEM ÖZEL
Bir aylık eğitim gören çocuklarının hafta sonu terör bölgelerine sevk edildiğini belirten aileler, 'Eğitimliler İstanbul'a, acemiler Güneydoğu'ya gönderiliyor. Bu, felakete davetiyedir' diyor


Batı illerindeki merkezlerde bir aylık eğitimini tamamlayan askerlerden önemli bir bölümü, geçen günlerde hava yoluyla Güneydoğu illerine gönderildi. Çocuklarını uğurlayan asker aileleri çok kısa süre eğitim alan çocuklarının terörün yoğun olduğu Güneydoğu illerine gönderilmesine tepki gösterdi.


Çocuğunun başı derde girer kaygısıyla adını vermeyen bir baba, “Biz çocuklarımızın Güneydoğu’da askerlik yapmasına karşı değiliz. Gitsin ülkesini korusun. Ama daha tüfek tutma eğitimi bile almadan terör bölgelerine gönderilmelerini anlamak mümkün değil” dedi.

Hükümet PKK’yı değil, vatandaşı düşman görüyor

Uygulamanın çok yanlış olduğunu kaydeden asker babası, “Öğrendiğimize göre bölgede görev yapan, eğitimli, teröre karşı mücadelede tecrübeli jandarma komandoları halk protestolarını engellemek için batı illerine, özellikle de İstanbul, Ankara, İzmir gibi illere kaydırılmış. Hükümet asker öldüren PKK’yı değil, elinde bayrak olan, Atatürk olan vatandaşları düşman görüyor. Hükümet kendini korumak için bizim çocuklarımızı feda ediyor” diye konuştu.

Bir asker annesi de, “Hükümet ülkeyi değil kendini korumaya almış. Bu çocuklar eğitim almadan terör bölgesine gönderiliyor. Teröre karşı eğitilmiş olan askerler ise Hükümeti korumaya büyük şehirlere. Bu ne korkudur. Çocuklarımıza eğitim versinler öyle göndersinler” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder